Gotowanie to nie taka prosta sprawa. Improwizacje, lekkie dania srodziemnomorskie, zapiekane ryby, delikatne sosy, salaty, warzywa itd to wszystko pikus przy Kartofelnknedel, czy tam Knudeln.
Zwlaszcza, jesli do tego wpadnie sie na genialny pomysl by zamiast niezdrowej bialej maki pszennej i ziemniaczanej, uzyc ciezkiej pelnoziarnistej. LOL
efekty ponizej:
|
posklejane rece na amen. bez pomocy osoby drugiej sie nie obylo |
|
konsystencja wyszla jakkolwiek idealna. choc raczej ciezko by odgadnac bez podpowiedzi co to za Ersatz |
|
Knedle po ugotowaniu zyskaly wiecej zastosowan-moglyby rownie doskonale jak do konsumpcji posluzyc do samoobrony |
|
Knedle zum Knebeln? jezusmario - cos Ty wymyslila?! w kazdym razie nie spelniaja podstawowej swej funkcji - nie wygladaja jak chmurki do jedzenia ;) Versuche auch mal Semmelknödel - noch vieeel geiler als Kartoffelknödel :) Ale to Ci moze zbyt bawarskie...? A tak nota bene - kiedy w bawarskiej ziemi zagoscisz? :)
ReplyDelete