Saturday, February 28, 2015

Niedzielny Organic Market w Kamilari

 Na zime co prawda zawiesili niedzielne spotkania na 3 miechy, ale caly sezon i dlugo jeszcze pozniej kazdy niedzielny poranek mozna bylo spedzic w Kamilari na kretenskim brunchu.  Troche rekodziela, glownie sloikowego - przetwory, syropy, nalewki, miody, zalewy, pikle, oliwy i raki rzecz jasna. Organiczny stragan warzywno-owocowy, osiolek i najbardziej rock&rollowa babcia, jaka spotkalam ze swoja kuchnia polowa.
 To u niej jadlam druga w swoim zyciu wege-mousake; potrawki i przystawki Babcia robi pierwszorzedne, ani slowa po ang.,  ale nie daj Bog wykrecic sie od kieliszka wina czy raki. A co to za problem, ze nie ma jeszcze dwunastej?!? Ojtam, ojtam - po grecku. Babcia jest nr 1 calego przedsiewziecia i glowna showmanka. 





No comments:

Post a Comment