Monday, January 30, 2012

kuluary kulinariow

Gotowanie to nie taka prosta sprawa. Improwizacje, lekkie dania srodziemnomorskie, zapiekane ryby, delikatne sosy, salaty, warzywa itd  to wszystko pikus przy  Kartofelnknedel, czy tam Knudeln.
Zwlaszcza,  jesli do tego wpadnie sie na genialny pomysl by zamiast niezdrowej  bialej maki pszennej i ziemniaczanej, uzyc ciezkiej pelnoziarnistej. LOL
efekty ponizej:
posklejane rece na amen. bez pomocy osoby drugiej sie nie obylo

konsystencja wyszla jakkolwiek idealna. choc raczej ciezko by odgadnac  bez podpowiedzi co to za Ersatz

Knedle po ugotowaniu zyskaly wiecej zastosowan-moglyby rownie doskonale jak do konsumpcji posluzyc do samoobrony








1 comment:

  1. Knedle zum Knebeln? jezusmario - cos Ty wymyslila?! w kazdym razie nie spelniaja podstawowej swej funkcji - nie wygladaja jak chmurki do jedzenia ;) Versuche auch mal Semmelknödel - noch vieeel geiler als Kartoffelknödel :) Ale to Ci moze zbyt bawarskie...? A tak nota bene - kiedy w bawarskiej ziemi zagoscisz? :)

    ReplyDelete